Kristina Jacobsson, Göteborg

Kristina Jacobsson är dramalärare, språklärare, skådespelare, yogainstruktör och workshopledare. Hon erbjuder kurser i rörelseimprovisation, lek, medveten närvaro, yoga och fysisk teater. I början av 2000-talet bodde hon på Tokalynga och var verksam som skådespelare i Teater Albatross. Naturen är hennes största inspirationskälla och under de senaste åren har hon bott en del i västra Kanada där hon bl.a. har utforskat vildmarken och livet på olika eco-communities. 


Magnus Skånberg, Molkom

Magnus Skånberg är verksam som kursledare, projektmakare, författare och communitybyggare. Han har varit med att driva Holma Collage of Holistic Studies i Höör, startade Alternativbyn i Svenshögen norr om Göteborg och varit med i ledningsgruppen för Ängsbacka Kursgård 2014-2017. Mycket av inspirationen som kursledare har han fått på Tokalynga Teaterakademi i Halland. Det är hemvist för Teater Albatross, en fri grupp i fysisk teatertradition, och där har han haft kurser med olika upplägg sedan slutet på 90-talet.

”När människor kommer samman i trygga grupper då väcks både kreativitet och sårbarhet. Jag tycker det är spännande att utforska den processen, hur vi kan stanna kvar i ett öppet tillstånd och våga lita på att vår inre kompass vet vad vi behöver.”


Sarah Åkergren, Uddebo

Sarah Åkergren är dramapedagog, psykologisk coach och scenkonstnär. Hon håller kurser i ursprunglig lek, fysisk teater, dans och kontaktimprovisation. Naturen är en stor inspirationskälla, och för närvarande försöker hon kombinera det intresset med rörelse och omställning under projektet ”ett nytt språk”.
Sarah bor i en egen snickrad vagn i ett rörelsekollektivet i byn Uddebo. Där pysslas det mycket med performance, poesi, lek, fantasier och improvisationer.


Magnus Vikström, Uruguay

Magnus Vikström är musiker, psykolog och festivalmakare bland mycket annat. Mellan 2014 och 2019 var han en av coordiatorerna för No Mind-festivalen på Ängsbacka Kursgård, med kring 1000 besökare. Under 2000-talet spelade han i Stockholmsbandet Granada, och nuförtiden är han ofta del av husbandet på Ängsbacka. Han är även dedikerad till olika former av dans, och leder ofta kontaktimprovisation, danceremonier och motsvarande på festivaler och kurser. För närvarande bor Magnus Vikström huvudsakligen i Uruguay med sin familj, men är gärna med och håller sådd om det stämmer med resekalendern.