Höstsådd på Hägnet 7-10 okt 2021

Välkommen på Sådd – en kurs i personlig utveckling utifrån kropp, rörelse, närvaro och gruppdynamik.

OM HÄGNET (Syttorps gård)

Syttorp är en gammal vacker gård mitt inne i ett vilthägn, tre mil söder om Norrköping. Gården ligger avskilt belägen i ett naturskönt kulturlandskap nära skog och sjö. Platsen och omgivningarna bjuder in till stillhet och frihet och vi kommer vi att vara extra mycket utomhus; på fälten, i skogen och vid sjön. (Läs mer om Hägnet längst ner.)

SÅDD = GEMENSKAP & TILLHÖRIGHET

Längtar du efter att komma närmare dig själv och att bejaka din livsenergi i mötet med andra. Sådd är en kurs i gemenskap och sårbarhet där vi stödjer varandra att våga vara ärliga och visa vilka vi är. Med hjälp av kropps- och rörelseövningar och en accepterande gruppanda utforskar vi vad som får oss att känna oss levande och vad som hindrar oss från att vara närvarande i mötet med oss själva och andra.

Centralt på såddkurserna är den gemenskap som uppstår i en grupp när alla aspekter av oss – sorg, glädje, ilska, rädsla mm – tillåts vara med.

Vi lagar mat tillsammans, och den sociala samvaron är en stor del av kursen. Samtidigt är det viktigt att också ha egen tid och att vila eller pausa vid behov för att hinna integrera det som händer. På kurserna finns utrymme såväl för allvar, stillhet och reflektion som för lekfullhet och känslomässig utlevelse.

KURSENS INNEHÅLL

Förutom fasta inslag som uppvärmningar för att komma in i kroppen, sharinggrupper och intentionscirkel mm så varierar innehållet. Typiska inslag är frigörande dans, övningar från fysisk teater, rörelsemeditationer, röstarbete, massage/bodyworksamt olika former av gestaltning och uttryck. Vissa pass är utomhus med naturen som inspirationskälla.

Övningarna är upplevelsebaserade och det finns alltid möjlighet att välja att inte delat eller att ta en paus. Inga förkunskaper krävs, men det är viktigt att alla har en grundläggande förmåga att ta hand om sina egna känslor. Kontakta gärna oss om du har frågor kring detta!

FRÅN TOKALYNGA TILL HÄGNET

Tidigare har de flesta såddkurser varit på Tokalynga Teaterakademi, hos Teater Albatross i Halland. Just den här sådden kommer vi att vara på Hägnet (Syttorps Gård) i Östergötland. Till skillnad från ”Tokis” har vi Hägnet helt för oss själva, och Hägnet ligger mer avskilt och naturnära med ett fantastiskt djurliv. Själva arbetssalen är inte lika stor som på Tokalynga och har lägre i tak. Boendestandarden är motsvarande eller lite högre. Kök och matsal är något mindre men i anslutning till matsalen finns en mysig lounge att hänga i med soffor och fotöljer. Bra att veta är att det ibland pågår jakt i vilthägnet, dock inte nära själva gården.

ARRANGÖRER

Arrangörer: Magnus Skånberg, Sarah Åkergren och Kristina Jacobsson. Mer om oss…

Mycket av andan på såddkurserna är samskapad, och vi som håller i kursen är också med som deltagare på de pass vi inte leder. Kursen kommer att vara på svenska.

TID, PLATS & PRAKTISK INFO

Kursen börjar torsdag 7:e okt med incheck från 17 och gemensam middag vid 18. Du är välkommen att komma tidigare under dagen, och landa och hjälpa till med middagslagning. Efter 19:30 har vi en öppningscirkel. Maten kommer att vara vegansk med vegetariska tillbehör och lagas av deltagarna i smågrupper. Kursen är alkohol- och drogfri.

Boende sker i dubbelrum eller sovsal. Om du vill ha enkelrum kostar det 100 kr extra per natt.

Vi slutar söndag 10:e okt senast kl 17. Vi hjälper till att skjutsa till buss eller tåg vid behov.

RESEINFO:

För dig som åker tåg kan man ta 457 buss från stationen i Norrköping till Östra Ryd (byte till buss 471 i Västra Husby). Vi hämtar i Östra Ryd. Om du kör bil är adressen Syttorp 1, Östra Ryd på GPS.

OBS – DET FINNS ETT ANNAT SYTTORP UTANFÖR NORRKÖPING. SE TILL ATT HA MER ÖSTRA RYD I ADRESSEN

Med bil tar det 2.5 timme från Stockholm, 5 timmar från Malmö, 3.5 från Göteborg och knappt 4 timmar från Molkom.
Det går bra tåg till Norrköping/Linköping från de flesta landsändar. Snälltåget har biljetter för mellan 230:- och 480:- mellan Malmö och Linköping.

PRIS & ANMÄLAN

Arbetande / Normal ekonomi = 2900 SEK
Halvarbetande / Halvbegränsad ekonomi 2400 SEK
Oarbetande / Begränsad ekonomi = 1900 SEK

Begränsat antal platser (max 20 totalt). Din plats på kursen är garanterad när du betalt din anmälningsavgift på 400 SEK. (Anmälningsavgiften återbetalas ej om du inte kan deltaga, med undantag om det är relaterat till Corona.)

Kurserna blir fullbokade ibland så anmäl dig gärna i god tid.

  • SWISH: 0768194622
  • BANKÖVERFÖRING: Nordea 3300-6609250219 (Magnus Skånberg)
  • Resterande belopp betalas vid ankomst, gärna kontant.
  • Frågor: Mejl: info@magnusskanberg.se (0768-194622)

Välkommen på Såddkurs på Hägnet
/ Magnus S
, Kristina & Sarah .

MER OM HÄGNET (Syttorps gård)

Syttorps gård är en gammal vacker gård tre mil söder om Norrköping i Östergötland. Närmaste orter är Söderköping (25 km) och byn Östra Ryd (7 km) där det finns affär och busshållplats. Syttorps gård ligger naturskönt och enskilt beläget i ett stort vilthägn, och på fälten strövar hjortar, rådjur mm. Här finns även blandad skog och en stor sjö med badklippor 500 meter bort. När man kommer till Syttorps är det som att man lämnar civilisationens stress bakom sig.  

Förutom ett par som bor i ett separat hus på gården (och som vi har bra kontakt med) finns det inga grannar på kilometers avstånd. Stora husets veranda och balkong vetter mot söder, och där är man även ostörd gentemot grannarna.

Välkomna på Höstsådd på Hägnet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: