Sommarsådd på Hägnet 17-22 aug 2021

Välkommen på Sådd – en kurs i personlig utveckling utifrån kropp, rörelse, närvaro och gruppdynamik.

OM SOMMARHÄGNET (Syttorps gård)

Syttorp är en gammal vacker gård mitt inne i ett vilthägn, tre mil söder om Norrköping. Gården ligger avskilt belägen i ett naturskönt kulturlandskap nära skog och sjö. Platsen och omgivningarna bjuder in till stillhet och frihet. Just den här sådden kommer vi att vara extra mycket utomhus; på fälten, i skogen och vid sjön. (Läs mer om Hägnet längst ner.)

GEMENSKAP & TILLHÖRIGHET

Längtar du efter att komma närmare dig själv och att bejaka din livsenergi i mötet med andra. Sådd är en kurs i gemenskap och sårbarhet där vi stödjer varandra att våga vara ärliga och visa vilka vi är. Med hjälp av kropps- och rörelseövningar och en accepterande gruppanda utforskar vi vad som får oss att känna oss levande och vad som hindrar oss från att vara närvarande i mötet med oss själva och andra.

Centralt på såddkurserna är den gemenskap som uppstår i en grupp när alla aspekter av oss – sorg, glädje, ilska, rädsla mm – tillåts vara med.

Vi lagar mat tillsammans, och den sociala samvaron är en stor del av kursen. Samtidigt är det viktigt att också ha egen tid och att vila eller pausa vid behov för att hinna integrera det som händer. På kurserna finns utrymme såväl för allvar, stillhet och reflektion som för lekfullhet och känslomässig utlevelse.

KURSENS INNEHÅLL

Förutom fasta inslag som uppvärmningar för att komma in i kroppen, sharinggrupper och intentionscirkel mm så varierar innehållet. Typiska inslag är frigörande dans, övningar från fysisk teater, rörelsemeditationer, röstarbete, massage/bodyworksamt olika former av gestaltning och uttryck. Vissa pass är utomhus med naturen som inspirationskälla.

Övningarna är upplevelsebaserade och det finns alltid möjlighet att välja att inte delat eller att ta en paus. Inga förkunskaper krävs, men det är viktigt att alla har en grundläggande förmåga att ta hand om sina egna känslor. Kontakta gärna oss om du har frågor kring detta!

ARRANGÖRER

Arrangörer: Magnus Skånberg, Sarah Åkergren och Kristina Jacobsson. Mer om oss…

Mycket av andan på såddkurserna är samskapad, och vi som håller i kursen är också med som deltagare på de pass vi inte leder.

Kursen kommer att vara på svenska.

TID, PLATS & PRAKTISK INFO

Kursen börjar tisdag 17:e aug vid 18 med en gemensam middag. Du är välkommen att komma tidigare under dagen, och landa och hjälpa till med middagslagning. Efter 19:30 har vi en öppningscirkel. Maten kommer att vara vegansk med vegetariska tillbehör och lagas av deltagana i smågrupper. Kursen är alkohol- och drogfri. Vi slutar söndag 22:e aug senast kl 16.

För dig som åker tåg kan man ta 457 buss från stationen i Norrköping till Östra Ryd (byte till buss 471 i Västra Husby). Vi hämtar i Östra Ryd. Om du kör bil – åk först till Östra Ryd. Slå därefter in adressen Syttorp 1, Östra Ryd på GPS.

CORONARELATERAD INFO!

• Vi kommer att vara max 20 personer.
• Vi kommer att vara extra noggranna med hygien under kursen. Däremot kommer vi inte att ha social/fysisk distans under själva kursen.
• Vi kommer att be alla deltagare att vara extra försiktiga med att träffa nya människor mm dagarna innan sådd. Testa dig gärna om du har möjlighet.
• Vi kommer i möjligaste mån försöka samordna resor för att minska risken med att åka kollektivt till och från kursen.
• Vi inser att detta naturligtvis inte kommer att ge fullständig säkerhet och avråder dig som är i riskgrupp, eller som har kontakt med riskgrupp att komma på kursen.
• Om du har några frågor, ring Magnus på 0768-194622, eller mejla på info@magnusskanberg.se

PRIS & ANMÄLAN

Arbetande / Normal ekonomi = 3900 SEK
Halvarbetande / Halvbegränsad ekonomi 3400 SEK
Oarbetande / Begränsad ekonomi = 2900 SEK

Begränsat antal platser (max 20 totalt). Din plats på kursen är garanterad när du betalt din anmälningsavgift på 400 SEK. (Anmälningsavgiften återbetalas ej om du inte kan deltaga, med undantag om det är relaterat till Corona.)

Kurserna blir fullbokade ibland så anmäl dig gärna i god tid.

  • SWISH: 0768194622
  • BANKÖVERFÖRING: Nordea 3300-6609250219 (Magnus Skånberg)
  • Resterande belopp betalas vid ankomst.
  • Frågor: Mejl: info@magnusskanberg.se (0768-194622)

Välkommen på Såddkurs på Sommarhägnet
/ Magnus S
, Kristina & Sarah .

OM HÄGNET (Syttorps gård)

Syttorps gård är en gammal vacker gård med två hus tre mil söder om Norrköping i Östergötland. Närmaste orter är Söderköping (25 km) och byn Östra Ryd (7 km) där det finns affär och busshållplats. Syttorps gård ligger naturskönt och enskilt beläget i ett stort vilthägn, och på fälten strövar hjortar, rådjur mm. Här finns även blandad skog och en stor sjö med badklippor 500 meter bort. När man kommer till Syttorps är det som att man lämnar civilisationens stress bakom sig.  

Förutom ett par som bor i ett separat hus på gården (och som vi har bra kontakt med) finns det inga grannar på kilometers avstånd. Stora husets veranda och balkong vetter mot söder, och där är man även ostörd gentemot grannarna.

Gården har fram till maj 2021 använts som behandlingshem, men nu hyr vi det under sommaren och hösten.

Om husen och boende

I det stora huset finns det fem små sovrum med enklare standard samt fyra större sovrum. Det finns en långsmal samlingssal på 50 kvm med lågt i tak samt en matsal. Köket är normalt utrustat med spis, ugn, diskmaskin mm. Är man fler än 12 personer börjar det bli trångt i kök och matsal men om man även använder köket (fullt utrustat) i lilla huset går det att vara upp till 16-20 totalt. Det finns 3 toaletter och 2 duschar. Lilla huset har 3-4 sovrum, ett stort vardagsrum, samt ett rejält kök.

Vill du hyra in dig på hägnet?

Gården lämpar sig utmärkt både för semesterhäng och för kurser/retreater. Det enda som saknas är en större rörelsesal. Man kan vara upp till 20 sittande i samlingssalen, och typ 10-12 för dans, yoga eller liknande. Hör av dig om är intresserad av att hyra in dig och hålla kurs, eller åka iväg med vänner på semesterhäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: