Höstsådd 2019

27 nov – 1 dec på Tokalynga

Välkommen på Sådd – en kurs i personlig utveckling utifrån kropp, rörelse, närvaro och gruppdynamik.

Fyra dygn av gemenskap och ny livsenergi genom dans, kropp, kommunikation, och autentiska möten i styrka och sårbarhet.

GEMENSKAP & TILLHÖRIGHET

Centralt på såddkurserna är den gemenskap som uppstår i en grupp när alla aspekter av oss – sorg, glädje, ilska, rädsla mm – tillåts vara med.

Tillsammans utforskar vi kroppslig närvaro, tillhörighet, integritet, kreativitet och andra primära mänskliga behov. Vi tar stöd av gruppens hållande och visdom samtidigt som vi tillåter oss att vara i våra individuella olikheter. På kurserna finns utrymme såväl för allvar, stillhet och reflektion som för lekfullhet och känslomässig utlevelse.

KURSENS INNEHÅLL

Förutom fasta inslag som uppvärmningar för att komma in i kroppen, sharinggrupper och intentionscirkel mm så varierar innehållet. Typiska inslag är frigörande dans, övningar från fysisk teater, rörelsemeditationer, röstarbete, massage/bodyworksamt olika former av gestaltning och uttryck. Vissa pass är utomhus med naturen som inspirationskälla.

Övningarna är upplevelsebaserade och det finns alltid möjlighet att välja att inte delat eller att ta en paus. Inga förkunskaper krävs, men det är viktigt att alla har en grundläggande förmåga att ta hand om sina egna känslor. Kontakta gärna oss om du har frågor kring detta!

ARRANGÖRER

Arrangörer: Kristina Jacobsson, Magnus Vikström, Sarah Åkergren och Magnus Skånberg. Mer om oss…

Mycket av andan på såddkurserna är samskapad, och vi som håller i kursen är också med som deltagare på de pass vi inte leder.

Kursen kommer förmodligen att vara på svenska, men kan också bli på engelska om vi får ett antal intresserade som inte pratar svenska.

TID & PLATS

Kursen börjar onsdag 27:e november kl 17:30 med en gemensam middag. Ca 19:00 har vi en öppningscirkel. VI bor i enklare logi, främst flerbäddsrum men även några singelrum. Maten kommer att vara vegetarisk och lagas av deltagana i smågrupper. Kursen är alkohol- och drogfri. Vi slutar söndag 1:a dec vid 16-tiden.

Vi är på Tokalynga, en gamma skola på landet 5 mil öster om Varberg. Det är nära till vacker natur och ån Ätran, där det går att bada (efter bastun) om man är modig. Till vardags är Tokalynga bas för den fria teatergruppen Albatross som varit aktiv där i över 25 år. Läs mer på Teater Albatross.

Tokalynga ligger i byn Gunnarp. Tag buss från Varberg eller Falkenberg till orten Ätran där vi hämtar med bil.

Välkommen på senhöstssådd på Tokalynga i slutet av november!
/ Sarah, Kristina & Magnusarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: